Abonnement
Dagtekstenboek

Een boek om altijd bij zich te houden.
Ontdek er
een dagelijkse bron van inspiratie



"Dagteksten 2024"

Reeds beschikbaar!


Dagteksten (2024)
13,90€
Toevoegen






Dagtekst van woensdag 5 maart 2014

Voeding - het belang van het kauwen

Zich op de juiste manier voeden, veronderstelt eerst en vooral respect voor bepaalde regels, zoals bewust en langzaam eten en het voedsel goed kauwen. Langzaam eten en goed kauwen vergemakkelijkt het verteringsproces. Wanneer je het voedsel doorslikt zonder het voldoende te kauwen, moet de maag, die het ontvangt, een overmaat aan energie leveren om het te verteren, en dat vermoeit het organisme. En je moet ook weten dat de mond, die als eerste het voedsel ontvangt, een laboratorium is, die op een subtieler niveau reeds de rol van een echte maag speelt: dankzij de klieren op de tong en onder de tong absorbeert hij de etherische deeltjes uit het voedsel. Je begint te eten… Hoe kan het dat je, zodra je de eerste hapjes hebt genomen en voordat het voedsel verteerd kan zijn, voelt dat je weer op krachten aan het komen bent? Omdat dit voedsel, wanneer het door de mond gaat, energieën, etherische deeltjes, heeft vrijgemaakt die je zenuwstelsel zijn gaan voeden. Voordat de maag de voedingsmiddelen heeft kunnen omzetten, is het zenuwstelsel al gevoed. Wanneer sommige mensen zich moe voelen na een maaltijd, komt dat doordat zij het voedsel hebben ingeslikt zonder het goed te kauwen, en het organisme meer energie diende te verbruiken om het te verteren. Hun vermoeidheid komt hierdoor. Als zij leren om beter te kauwen, zullen zij licht en opgewekt van tafel gaan.

Omraam Mikhael Aivanhov